Om Tim

Historien om DSF

Niels Monberg (fra Jan Pedersen’s Restaurant La Cocotte) og jeg – vandt som præmier ved Sopexa’s Danske konkurrence “kundskab om Fransk Vin & Spiritus” – at vi i 1983 blev sendt til deltagelse ved ASI’s VM for Sommelier’s / Mondial du Vin i Brussels. Vi vandt ikke VM (langtfra) – men vi mødte mange dygtige “rigtige” Sommelier’s fra nogle af de fineste restauranter i hele verden og vi fik der inspiration til – sammen med bl.a. Søren Hansen (fra Erwin Lauterbach’s Skovshoved Hotel) og et par andre meget vin interesserede restaurationsbranche folk til 6 år senere (1989) at stifte Dansk Sommelier Forening – DSF. 
 
Men allerede i 1984 blev jeg inviteret af Association Sommelier International (ASI ) til at deltage som repræsentant for Danmark og som dommer / Jury ved alle de internationale samt en del nationale Sommelier Mesterskaber og det gjorde jeg så i ca de næste 40 år – selvfølgelig som alt Sommelier arbejde uden betaling  – men lønnen var og Er stor i de mange spændende oplevelser og erfaringer der kunne anvendes da vi efter næsten 6 år tilløb stiftede Dansk Sommelier Forening.
 
 

ASI og hele verden

På mine mange rejser som Jury med ASI mødte jeg dygtige Sommelier’s fra hele verden og jeg studerede “lidt misundeligt” deres meget forskellige og ofte flotte Emblemer der viste hvilken Sommelier Forening de repræsenterede- fx havde / har Den Franske Sommelier Forening en flot Gylden Drueklase, Italien en Flot lille Gylden TasteVin (vinsmager kop) på deres Sommelier Uniform – jeg ville jo også gerne have en – så hjemme i Danmark Gik jeg i Kiosken på SAS Radisson Hotel Scandinavia (hvor jeg arbejdede i Gourmet Restaurant Top of Town på 25’etage), Kiosken solgte ikke Sommelier Emblemer- Men de havde den Lille yndige Havfrue på en Sten og med Dk flag som baggrund  – det bar jeg stolt på min habit ved næste ASI Mesterskab og pludseligt ville “alle” Sommeliers gerne bytte “emblem” med mig og få den søde havfrue  – så før det næste internationale mesterskab havde jeg købt en hel æske med de meget populære Danske Havfrue “Emblemer” i kiosken og byttede mig til en stor god samling af alverdens flotte Sommelier Emblemer… 
 
Men jeg var jo godt klar over at vores skønne Havfrue jo nok ikke symboliserede Vin / Sommelier – men jeg viste jo hvilken Emblemer alle de dengang godt 30 ASI medlemslande havde og undrede mig faktisk, at ingen havde det for mig vigtigste redskab en “Tjener Proptrækker” som deres emblem – 
så jeg åbnede min egen alm. proptrækker og lagde den på kopimaskinen – sendte Fax ud til flere firmaer om tilbud på et Gyldent Proptrækker Emblem – som vi i dag får stort ros for fra mange af de nu godt 70 medlemslande i ASI – den vil mange gerne bytte sig til – men de får et “desværre ikke muligt svar” det Gyldne Proptrækker Emblem med D.S.F.” Er udelukkende forbeholdt medlemmer af Dansk Sommelier Forening der arbejder i Restaurationsbranchen og som har bevist deres kendskab til drikkevarer for derefter at blive medlem.
Ps. Samme proptrækker emblem i Sølv-farvet er forbeholdt DSF’s Sponsorer – som er meget vigtige – selv om alt Sommelier arbejde stadig er helt uden løn – vi har brug for sponsor støtte til hjælp til uddannelse, arrangementer, træning og rejser m.m. så DSF som hjælp til den Danske Restaurations- branche kan sørge for betjening af højt kvalificeret arbejdskraft til de meget krævende kunder fra både Danmark og hele resten verden der i stærkt stigende omfang besøger de mange berømte restauranter vi alle er så stolte af. 

" En Sommelier er en person der kan tilsidesætte sin egen smag, og læse gæstens forventing. Sommelien kan beskrive vinen neutralt for gæsten og anbefale mad dertil"

Mit arbejde som Sommelier

Tim Vollerslev og Kronprinsesse Mary
Tim Vollerslev og Kronprinsesse Mary
Tim og ASI's præsident
Prins Henrik med sit Diplom

Mit arbejde som sommelier har gennem årene givet mig mange spændende oplevelser og nye bekendtskaber verden rundt. Jeg har haft æren af at møde både royale og nogle af verdens mest anerkendte vinavlere i forskellige lande, og hver oplevelse har beriget min forståelse og passion for vinens verden.

Verden rundt

Sommelier BootCamp i Malaysia
Stockholm
Cykeltur i Chiles vinmarker

Efter min tid som Liasson for ASI har jeg haft fornøjelsen af at deltage i mange vinrejser og bedømmelser af sommeliere verden over. En af de mest mindeværdige oplevelser var min rejse til Hong Kong. Gennem årene har jeg også besøgt adskillige vingårde, både i Europa og oversøisk – herunder i Chile, som bød på varme, skønne omgivelser og fantastiske vinoplevelser.

Familie og USA

Familie og Børnebørn
Vinvejledning til min søn i USA
Ægteskab siden 1986

Sammen med min kone Kristina har vi opdraget tre dejlige voksne børn – en datter og to sønner – og i dag nyder vi at være bedsteforældre til vores dejlige børnebørn. Efter et langt ægteskab siden 1986, ser vi frem til mange gode år endnu fyldt med lækker mad, vin og spændende oplevelser.
Min passion for vin har ført mig på mange rejser, men det har også betydet, at tiden hjemme har været knap. Som en lille tradition tog jeg altid en barbiedukke med hjem til min datter fra hvert land, jeg besøgte, og det blev en lille, kærlig gestus for at vise, at hun altid var i mine tanker, selv når jeg var langt væk.

Ønsker du at læse mere om min karriere som sommelier?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Læs mere